Влада Републике Србије успоставила је националну платформу за пријаву волонтера на адресу: www.budivolonter.gov.rs

Позивају се сви грађани који не спадају у ризичну групу и желе да помогну најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва да се пријаве, јер су солидарност и емпатија према најугроженијима кључне у току трајања пандемије вируса корона и само заједно можемо да победимо.

Заинтересовани грађани могу на два начина да се пријаве – попуњавањем пријаве на сајту: www.budivolonter.gov.rs или бесплатним позивањем контакт-центра COVID-19 на број 19819 сваког дана од 8 до 22 часа. Након што надлежне службе одобре пријаву, волонтере ће контактирати градски и општински центри са детаљним упутствима и првим задацима.

Све поднете пријаве заинтересованих грађана који желе да помогну и буду волонтери ће се проверавати, како би се и најмања злоупотреба спречила.

Национална платформа за пријаву волонтера „Буди волонтер” реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара”, а уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП).

Прочитај више  Информација о новом корона вирусу на дан 10.04. године у 15 часова