Свађа суграђана и екипе Хитне помоћи

Велика бура подигла се пошто је на друштвеним мрежама освануо снимак на којем се може видети препирка између екипе Хитне помоћи и комшија пацијента Б. П. (66) из Крњаче, због кога је тог дана хитна служба и позвана.

Како тврди саговорница “Блица” Миљана М. докторка је, наводно, одбијала да превезе пацијента возилом Хитне помоћи, и “неадекватно се опходила према њему” када је стигла испред зграде у Улици Саве Ковачевића, у Крњачи.

– Наш комшија је веома болестан и последњих дана није излазио из свог стана. Међутим тог дана допузао је испред улаза и три сата лежао на степеницама унеређен и неухрањен. Хитна помоћ на први позив није уопште хтела да долази, тек је стигла после сат и по времена – започиње причу за “Блиц” Миљана М. једна од комшиница која је снимак и објавила на Фејсбуку.

На снимку се може чути да је докторка питала човека на земљи “шта су вам ови људи”, на шта је он одговорио “да су то његови пријатељи”.

– Због те реченице сам и покренула целу причу. На одговор да смо ми његови пријатељи она му је рекла “да су вам пријатељи водили би вас у ваш кревет, а не звали мене”.

Према незваничним информацијама, могло се чути да несрећни човек има проблема са алкохолизмом, те да је после интервенције Хитне помоћи послат у Центар за прихватање одраслих лица у Кумодрашкој улици.

Редакција “Блица” контактирала је директора Хитне помоћи у Београду, Горана Чолаковића, како бисмо добили реакцију на снимак. Међутим његов први коментар био је “да не верује у веродостојност снимака на друштвеним мрежама”.

– Уколико се утврди да је снимак реалан можете покренути тужбу или контактирати инспекцију која ће касније одрадити свој посао. Ја сам за то да ако се утврди да је докторка крива да јој се изрекну одређене мере какве заслужује. За сада не желим да коментаришем јер знам да се снимак врло лако може намонтирати – рекао је за “Блиц” Горан Чолаковић.

АУТОР / ИЗВОР : БЛИЦ

Share

Можда Вам се свиди...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *