Драги наши, данас је Ускрс, најрадоснији хришћански празник, дан када је живот победио над смрћу.

Данашњи празник се ове године обележава у другачијем светлу. Цео свет се нашао у борби са новим вирусом, у многим држава су ванредна стања, а предузете су мере забране кретања. У нашој држави тренутно је на снази забрана кретања, тако да ће већина нас празник провести у свом дому, тамо где на празник и треба да будемо. Можда разлог није позитиван, али можемо рећи да крајни исход јесте.

Вирус и ванредно стање је спречило да верници иду на литургије и у цркве, спречило је борбе у туцању јајима и дружење, али нас је вратило и окренуло ка нашем дому, нашој породици и нама. У свакој лошој ситуацији, треба да га гледамо оно мало светлости, да извучемо оно мало позитивности, како бисмо победили и истрајали.

У духу данашњег дана, будимо стрпљиви, будимо истрајни и упорни, али што је најважније будимо сложни. Сви ми смо једна велика заједница, сви људи су велика породица, без обзира на веру, боју коже или припадност, вирус нас је натерао да се тога присетимо.

Заборавили смо колико је време које проводимо са породицом, са бакама и декама, са родитељима, са децом, важно, колико је драгоцено и ограничено. Испустили смо из вида трчећи за свакодневним обавезама и због свакодневних притисака колико смо срећни што смо овде сада, што смо то што  јесмо и колико смо богати управо због онога што имамо, а што није материјално. Вирус је засигурно донео велике недаће и велике туге, али је донео и лекцију и опомену, да вреднујемо праве ствари и да усвојимо праве вредности.

Прочитај више  Информације о новом корона вирусу 24.03. у 15 часова

Ускрс је, време је за породицу, за мир и слогу, за стрпљивост и истрајност, време је за опроштај. Зато опростите ономе ко Вас је повредио и затражите опроштај од онога кога сте повредили. За нови почетак, за нову шансу и за нову победу.

Драги наши, Христос Васкрсе, срећан Ускрс жели Вам екипа портала Крњача Инфо.